Mer boktips! Just nu läser jag ovanstående bok av Fredrik Paulún. Jag kan verkligen rekommendera den om man är intresserad av näringslära. Jag hade ingen aning om att kokos var så bra för förbränningen t ex Nu prövar jag kokos i lite olika recept; fruksallad med nötter och kokos blev riktigt gott:
Hur får man *upp* en färsk kokosnöt?! Färsk kokos är ju så himla gott, frågan är bara hur man får hål på skalet. I Robinson använder de ju en machete för detta, tyvärr har jag ingen sån
Det var jättebra att läsa oxå att *varje* måltid ska innehålla *allting* (av rätt sort och mängd såklart), jag är ju så pass aktiv och jag klarar inte av att utesluta kolhydrater ur kosten eftersom jag då blir helt orkeslös. Kolhydrater är ju bränslet för kroppen. Ska man orka gå/springa minst 20.000 steg per dag, träna styrka ca 2 gånger i veckan + all hundträning osv så måste ju kroppen få lite bränsle i form av frukt och grönt bl a. Pasta och bröd mm kan jag leva utan – men jag måste äta frukt och grönsaker varje dag. Jag tror att GI och LCHF funkar jättebra för de människor som är inaktiva, de behöver ju inget bränsle i form av kolhydrater. Om inaktiva människor äter kolhydrater så blir det väl fett direkt iom att de inte gör av med bränslet, och då är det ju jättebra att äta GI eller LCHF istället!
Någonting som jag är väldigt *noga* med är att inte äta snabbmat/hel-/halvfabrikat utan bara mat som är lagad från grunden/råvaran. Det enda undantaget jag gör är att de gånger jag äter pasta så köper jag *färdig* sån, jag ställer mig inte och kavlar pastadeg för det har jag inte tid med