En annan hund som har *flera* stamtavlor är A’Tim aka Dovre Fjeld Vasco. Enligt pedigreedatabase är han efter Rakky och undan Zukarine. Enligt SKK är han efter Jeno I De Mallassagne och undan Lucrece De Mallassagne.

Oxå en bra hund enligt många. Jag blir alltid väldigt ledsen när jag hör talas om / läser om / ser filmer+bilder med denna hund.

Antingen är (var? född 1997) han en hård hund eller så var han dresserad på ett grymt sätt för det finns filmer + bilder på honom med dubbla/tre elhalsband på olika ställen på kroppen. Blir så ledsen när jag ser sånt och tänker på att det från början säkert var en hund som hade gjort vad som helst som man bad honom om. Istället hamnade han hos nån som antagligen idiotdresserade honom. Varför inte jobba *med* hunden istället för *mot*.

Där förståndet tar slut tar våldet vid.

Ivar är relativt vek (iaf om jag jämför med Pippen) men när han är i värsta *kampläge* skulle man kunna tro att han är en ganska hård hund för då *tål* han en hel del som han aldrig skulle *tåla* i normalläge. Jag anser att man lär hundarna kontroll när dom inte är i affekt för att hundarna ska få en chans att göra rätt när dom är i affekt. “just ja det här kan jag ju”. På kontinenten verkar man göra tvärt om, först drar man upp hundarna tills dom är helt galna och sen zappar man på dom bara tills dom släpper. Fy vad vidrigt smiley Människor som gör sånt är mindre värd för mig än skiten jag får på gummistövlarna ibland när jag går in i hönshuset smiley

Kolla den här länken för en bild på A’Tim med dubbla elhalsband, ett runt halsen och ett runt midjan

En bild till