Pippen har ju back-on-track-täcke (eller väst som SKK envisas med att kalla det??) på sig *minst* 18 timmar/dygn och oftast 24 timmar/dygn. Faktum är att Pippen inte skulle leva om han inte haft back-on-track-täcke eftersom täcket håller honom smärtfri. För mig är det otänkbart att ha en hund gå permanent på smärtstillande tabletter (rimadyl, metacam osv) så utan back-on-track-täcke vore alternativet one-way-trip som jag kallar det.

GISSA om jag är glad åt täcket smileysmileysmiley

Enda gångerna han fått en tablett är när han har fått en smärtattack (har hänt 2-3 gånger på snart 3 år) eller vad jag ska kalla det. Då skriker han och hoppar på 3 ben så det går inte att missta sig påsmiley Övrig tid är han lika glad och bråkig som han alltid har varit, även om han naturligtvis *sover* mer nu för tiden, han blir 12 år i oktober.

Tack vare att Pippen har täcket på sig så mycket har hans päls *anpassat* sig efter det. Samma fenomen ser man på hästar vintertid; där täcket är växer pälsen *kortare*. Kolla halsen och se *pälsgränsen* på bilden ovan, lång päls ner till manken ungefär smiley