Missa inte kvällsöppet ikväll kl 23. Fredrik Steen är hos Ekdal och diskuterar hundförbud/kamphundar/whatever. Jag beundrar FS, att han *orkar* – hans panna måste ju vara blodig nu smiley

Jag har skrivit det 100 gånger förr men vi tar det igen: Ett rasförbud löser inte det här problemet. Att förbjuda vissa hundraser/-typer löser ingenting. DÄREMOT ska vi ha ett hundförbud för vissa typer av människor; de som inte förmår uppfostra/handha hundar ska inte ha någon hund – PUNKT SLUT! Oavsett om oförmågan att handha/uppfostra en hund beror på missriktad *välvilja* eller om det beror på något annat så borde man inte få ha hund om man inte förstår hur en sån funkar.

Jag håller med FS i att det har gått åt skogen på en del håll när det gäller hunduppfostran, en del verkar tro att allt går att lösa med belöning. “Ignorera det som är dåligt och belöna det som är bra”. Funkar kalas när det gäller momentinlärning av cirkuskonster och annat som vi gör på appellplan smiley MEN det har ingenting med uppfostran att göra! Varför inte fortsätta på den ypperliga start och grundplåt som tiken har gett valpen redan i valplådan?! Hur skulle en människa kunna veta bättre än en tik hur en valp ska uppfostras, det är ju helt befängt smiley Vill man lära sig om hur hundar funkar så måste man studera hundar och inte läsa nån tramsig *metod* som en människa uppfunnit. Hundar är inte människor och ska inte behandlas som såna heller!

Kommunicera med hunden på ett sätt som hunden förstår så blir det inga problem. Vi som lever med hundar i flock och på ett sånt sätt att hundarna själv för sköta sina *relationer* med varandra, vet hur hundar gör & de klickar inte varann för *rätt* beteende utan de kör med rött och grönt ljus, de kör med visuella och taktila och även verbala signaler. OCH DOM SKADAR ALDRIG varandra, det är endast HOT om skador smiley Det är aldrig några problem mellan hundar för de är så tydliga mot varandra & de lever i nuet, tar vi efter det så kan det inte bli så mycket fel tror jag!

Visst många kommer att hävda att det *visst* funkar med belöningar i alla lägen, och ja det gör det säkert tills den dagen man får en hund med lite *tryck* i. När man står där öga mot öga mot en fullvuxen holländare som försvarar sitt märgben med sitt eget liv t ex smiley Visa mig den människan som löser det med godis smiley Nej, där krävs det att man är lite mera som en *hund* själv för att reda ut en sån hund och det har inget med varken övervåld eller brutalitet att göra utan rakt, ärligt, enkelt och tydligt *hundspråk* så hunden fattar en gång för alla att “det där ger du f-n i” smiley Och det är ingen situation man *backar* ifrån om man vill ha hunden kvar i livet vill säga smiley Fråga mig, been there done that smiley

Det är fruktansvärt med hundar som biter människor. Men skyll för f-n inte på hundarna att det händer smiley