Ibland skäms jag över att vara svensk. Ska inte vi som har ett sånt stort land kunna ha mer än 200 vargar. Helt sinnessjukt tycker jag att det är.

Sanningen till att *vi* inte vill ha så många vargar, är inte att vargar äter barn till frukost – även om det är det som jägarna vill att vi ska tro. De verkar tro att alla vi andra är lika dumma i huvudet som dom typ, patetiska människor dessa varghatare.

Sanningen är den att vargen är en konkurrent till viltet, plain and simple så är det. Och att vargen dödar jakthundar, håll för f-n hundarna i koppel då. Jakt med lösdrivande hund borde förbjudas, det är min mening.

Ja, förbjud jakt öht som det ser ut idag – hur kan det vara tillåtet att gå omkring med skarpladdade vapen i skogen OCH SKJUTA MED DESSA *samtidigt* som vi ju faktiskt har allemansrätt i Sverige. Vem som helst kan ju vara ute i skogen lixom, och med tanke på hur dåliga skyttar de flesta verkar vara mtp alla skadskjutningar (t ex skadskjuts mer än 10 000 älgar per år) så är det ju ett under att inte fler människor dödas smiley

Det dödas långt fler jakthundar genom att:

– jägarna själva skjuter dom (för att de tror att hundarna är älgar antar jag eller för att de ser något som rör sig typ smiley )
– de blir överkörda då de springer vind för våg efter väg/järnväg

… än av varg.

De siffror som finns (från Agria) för åren 2000-2006 är:
Trafikdödade 7238
Vådaskjutna 135
Rovdjur 84
Annat vilt 51

Vilka andra hundägare får ha hundarna springa vind för våg efter vägar och på andra familjers gårdar osv?! Även jägare borde ha strikt ägaransvar och således inte få ha hundarna springande på detta sätt & ställa till olägenhet för andra samt orsaka trafikolyckor.

Vargen *behövs* i vår fauna & det gör varken jakthundar, jägare eller människor. “Vem ska bort?” Ja, inte är det vargen iaf smiley

Dumma j-vla stockholmare som står och försvarar sitt korkade beslut, nästan så det
skulle vara licensjakt på en del ministrar men det kan man väl inte skriva antar jag

smiley

Bilden: jag och Tromb 2003. Att få vara i en vargs sällskap är magiskt, ja det är så som i himmelen för mig smiley