Ännu en hund som avlivas i onödan smiley

Återigen frågar jag mig hur svårt kan det vara att ha sin hund under kontroll?! Hundar som inte lyder ska inte vara lösa, punkt och slut lixom. Hur j-vla svårt kan det vara?!

En kompis som jag ofta är ute och går med och ofta diskuterar allmänlydnad med påpekade häromdagen att jag är den enda hon känner som har nolltolerans när det gäller inkallning och hund. Dom flesta andra som hon umgås/promenerar med tolerar att sin hund inte åtlyder första kommandot t ex, eller t o m tycker att det är helt naturligt/OK att hunden gör små avstickare och jagar helt själv eller springer fram till människor/hundar lixom smiley Sånt gör mig galen, stackars vilt i första hand. Och stackars hundar som blir överkörda/springer bort och aldrig blir funna/fastnar i skogen och svälter ihjäl eller vad som nu händer med dom när dom springer bort sig.

Hur svårt kan det vara? Lyder din hund i *alla* situationer, dvs bl a flyende harar/rådjur/älgar/grävlingar/katter/hundar osv framför nosen så FINE ha den lös. Lyder den inte i en jaktsituation har jag svårt att se varför man ska hunden lös.

PS min kompis jobbar mot en *ovillkorlig* inkallning och har kommit LÅNGT, snart är även dom i mål när det gäller ovillkorlig inkallning. Det handlar många gånger om hundens liv så varför inte fixa det lixom, det är ju inte ogörligt bara man är konsekvent. Jag har *omvänt* iaf minst 5 jaktidioter (omplaceringar) som inte kunde vara lösa i tidigare hem, det handlar bara om att göra det som krävs för individen – varken mer eller mindre. När det handlar om liv, hundens och även andras, så finns det ju inget tak – man gör det som krävs för individen helt enkelt. EN gång för alla! Jättesvårt och plättlätt smiley

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13605326.ab