Var det någon som såg Kvällsöppet igår kväll? Vilka stollar som var med smiley Bäst skötte sig FS såklart, men jag fattar inte hur han orkar stånga pannan blodig smiley

Jag har sett vad sk “shapinguppfostran” gör med hundar; det skapar hundar med dålig självkänsla och utan självförtroende. Agnes är *ett* exempel på det, maken till rädd, osäker och otrygg hund hade jag aldrig upplevt innan hon kom till mig. Stackars arma hundar som inte får någon *hjälp* utan hela tiden blir *klickade* för allt, Agnes t ex var ju helt sönderstressad när hon flyttade till mig – vilken skillnad det blev på henne när hon fick klart för sig vad som var rött och grönt ljus lixom smiley

Klart som f-n att hundarna blir osäkra när de inte får någon styrning, hundar behöver en *ram* som de lever inom. Precis som man säger åt ungar att “lägg av med det där” gör man med hundar det är inte konstigare än så.

Uppfostran har inget med *hårda* metoder att göra som en del verkar tro?! Det handlar om konsekvens och individanpassning.

Som en kompis till mig sa när hon gått några kurser hos IMMI-typ instruktör här i Gävle-området, “jag känner mig lurad” och precis så är det. Enda rådet man får hos IMMI-instruktörer är att avliva hunden om de kommer i kontakt med en *allvarlig* hund. Avlivning skulle FS t ex aldrig rekommendera. Jag skulle aldrig heller rekommendera avlivning, lös problemet istället för f-n istället för att låta hundarna betala med sina liv pga dumma människors inkompetens.

Hundar är sociala flockdjur och det är det man ska *spela* på när man kommunicerar med dom, alla problem går att lösa om man gör på ett sätt som hunden förstår!