http://www.youtube-nocookie.com/embed/lFYBMWI93Lo

Så gott som varje dag är det ett inslag på nyheterna om missförhållandena på djurparken i Eskilstuna.

Jag tycker det är märkligt att det blir sånt ståhej över detta samtidigt som flera miljoner djur föds upp & transporteras & slaktas under vidriga förhållanden varje år.

Hur kan det bli sånt ståhej över att 3 djur ligger i en frys i flera år, herregud de var ju döda och döda djur lider inte.

Varje år dör 160.000 höns/kycklingar under last/transport till slakten? *Det* är det ingen som bryr sig om. Enligt kronfågel får man räkna med lite *svinn*, ett-hundra-sextio-tusen djur alltså som dör pga hantering/förhållanden under lastning+transport VARJE ÅR smiley (och det är endast ett djurslag, ska inte tråka ut er med siffrorna för de andra slagen).

Så nej, jag upprörs inte särskilt mycket över att det ligger *DÖDA* djur i en frys! Att döda djur ligger i en frys spelar väl ingen roll?! I varje köttätares hem ligger det väl delar av döda djur i frysen, vad är skillnaden smiley

Varför bryr sig ingen om hur minkarna har det t ex?!

Det finns ju massor av exempel på *levande* djur som plågas varje dag som det vore mer nytta att bry sig om för att förändra deras förhållanden.

T ex filmen ovan som visar lastning av höns för slakt, är det OK djurhantering?! Nej, fy f*n för alla empatistörda människor.

Min alldeles personliga åsikt är som den alltid har varit nämligen att djurparker ska förbjudas, precis som djurcirkusar och djurfabriker och alla andra inrättningar där *levande* djur plågas smiley

Undrar om *folk* vet om hur det egentligen går till på alla djurparker när det gäller djurungar t ex?! Är man så naiv att man tror att alla djurungar som föds upp varje år får leva?! Djurungar på en djurpark har endast ett syfte: att dra in besökare, *folk* tycker det är *gulligt* med djurungar så de är viktiga för parkernas ekonomi. När djurungarna blir större så måste de antingen flytta om det finns någon annan djurpark som vill ha dom, i annat fall avlivas dom efter sommaren. Djurparkerna har ju inte plats med hur mycket djur som helst, eller råd med för den delen – de kostar ju pengar året om. Och nästa år föds det ju nya djurungar igen som drar in folk=pengar & så rullar cirkusen på år efter år.

Själv har jag alla mina döda hundars aska i urnor eftersom jag inte klarar av att skiljas från dom & det lider dom inte av smiley