I fredags när vi gick ut från kliniken efter Ivars besök hos Ann så haltade Jözta helt plötsligt på höger fram smiley Jag tänkte länge och väl om jag skulle gå in igen och försöka få Erik att kolla på honom *akut*, men han (Erik) hade setts så stressad ut när jag såg honom där inne så jag bestämde mig för att avvakta.

På lördagen så haltade Jözta lite efter vila men inte mer än så. Söndagen haltade han inte alls, däremot hade han helt plötsligt en *knöl* på benet.

Så på måndag var vi till Erik så han fick kolla på honom. Jag tar inga risker med mina hundar när det gäller hältor, det finns alltid en risk att det är *något* och att det blir värre om inte rätt behandling sätts in – så jag åker hellre till veterinär 10 gånger för mycket än 1 gång för lite.

Jözta reagerade med ett litet pip när Erik manipulerade bogen på höger sida, ingen reaktion på vänster sida. Så nu är jag ju livrädd att han har OC, Erik trodde inte det var OC mtp att hältan gått över. Nu ska vi tillbaka på måndag, efter ytterligare en vecka i koppel för att se om han är bättre (inte reagerar vid *stressande* av bogen).

Hur lätt är det att ha en understimulerad holländarhuligan:

1. i koppel? Han är ju helt galen, stackarn – han har ju så mycket energi så just nu pyser det ju ur öronen på honom smiley

2. i möblerade rum? Han är f*n överallt just nu, springer runt så fort han får tillfälle och sliter och river i allt!

Förut pratade man ju om växtvärk men egentligen finns det väl inget sånt? Men det kanske är det som Jözta hade? Hoppas det iaf så han blir OK nu när han tar det lugnt. Jag blir f*n galen om det är något allvarligt fel på honom, det klarar jag inte av helt enkelt. Jag skulle göra vad som helst och betala precis hur mycket som helst för att få honom frisk om det är något allvarligt fel på honom.

Som de frågade mig på Strömsholm när Tina skulle opereras där -94 tror jag det var, “vad har du för ekonomisk gräns?”, “det finns såklart ingen gräns när det gäller min hund” svarade jag smiley När det gäller mina dogz skulle jag göra precis som The New Seekers sjöng 1972 dvs “beg, steal or borrow”. Det är ju bara pengar lixom, mina dogz är mycket mycket viktigare än pengar. Jag skulle gladeligen leva på knäckebröd (och vitamintabletter) resten av livet och lägga pengarna på att *rädda* mina dogz smiley

fotot föreställer en mycket yngre Jözta, ca 4 månader gissar jag.