Men varför görs inget smiley

Hur många hundar ska behöva bli skadade/ihjälbitna innan *man* agerar?

Det står i lagen att man har strikt ansvar som hundägare, denna hundägare brister ju rejält i sitt ansvarstagande då hen inte klarar av att handha hunden på ett sånt sätt att den inte orsakar skada för andra.

Tvärtemot vad alla andra tycker, gissar jag, så anser inte jag att hunden ska avlivas! Det är ju inte hundens fel att den har en inkompetent ägare lixom. Jag har nog sagt det några gånger innan men en hund kan inte lämnas vind för våg att göra sina egna *val* här i livet, det är ju ett ansvar som de allra flesta hundar inte klarar av. Hundar ska *lyda* och hundar ska inte på egna initiativ lämna sin *flock*, oavsett vad det gäller – springa fram till folk/hundar/katter; jaga vilt eller whatever – lämna flocken=dödsstraff typ smiley ) klarar man inte av att förmedla det till sin hund så får man lov att ha den dels i koppel & som i det här fallet är nog även en munkorg att rekommendera.

Jag tycker att en lämplig påföljd vore att förbjuda denna människa att ha hund, eller åtminstone förbud mot att ha hund som väger mer än t ex 5 kg smiley

Jag tror inte nödvändigtvis att det är något *fel* på den här hunden, det är en *hund* lixom och gör bara så som den har tjänat på att göra hittills i sitt liv. Den här hunden behöver komma till någon som klart och tydligt, och med de medel som krävs, gör klart för den att det inte är dess uppgift att hålla *rent* runt sig & att egna initiativ att lämna flocken = dödsstraff smiley

Jag tycker texten i paragraf 19 i djurskyddsförordningen är ganska lustig (och det har jag tyckt sen den kom på 90-talet nån gång):

“Det är förbjudet att inneha eller genom avel frambringa hundar som

1. har extrem stor kamplust

2. blir lätt retade och biter

3. bara med svårighet kan förmås avbryta ett angrepp och

4. har en benägenhet att rikta sitt intresse mot människor eller andra hundar

Texten är ju som en beskrivning av Ivar smiley & säkert många andra brukshundar/tjänstehundar. Hundar biter ju av olika orsaker och i olika funktioner, det behöver inte innebära att hunden är aggressiv för att den biter.

http://gd.se/nyheter/gavle/1.5370097-heidis-ogonsten-bets-ihjal

http://gd.se/nyheter/gavle/1.5374170-annu-en-hundagare-gor-polisanmalan

http://gd.se/nyheter/gavle/1.5382145-ytterligare-en-hundagare-drabbad