Folk kallar ju mig för *miljöfascist*, ett skällsord jag med stolthet bär smiley

För mig är det jättekonstigt att folk inte bryr sig om miljön lika mycket som jag gör smiley hur tänker man lixom?!

Om mänskligheten fortsätter att leva som idag så kommer vi behöva många fler jordklot än den enda moder jord vi har. Snart kommer vi till jordens “point of no return” om vi fortsätter som vi gör.

Redan nu är 20% av Amazonas avverkat pga köttindustrin. Amazonas (och övrig regnskog) är ju jordens lungor – där renas ofantliga mängder växthusgaser. Utan Amazonas kommer det gå fort utför med moder jord.

Det går inte att vänta på att G7 eller vilka det nu är som *bestämmer* ska fixa det här för de som sitter där och bestämmer kommer aldrig komma överens om något som kommer att göra någon stor skillnad. Det bästa vore om varje människa tog ansvar för sin konsumtion och hur den påverkar miljön, men även det är ju en utopi som aldrig kommer inträffa eftersom trots allt vi vet så fortsätter människosläktet att konsumera som om vi hade hur många jordklot som helst.

För några veckor sen visades dokumentären “Älskade kött” mycket bra och tänkvärd film, om det är nån som är intresserad av vår miljö & missade filmen så finns den på UR-Play ett tag till tror jag:

http://urplay.se/170958

Den här filmen vore det bra att visa i skolorna anser jag, det är nog *kört* för den stora fårskocken med vuxna människor men det kan finnas ett litet hopp hos vissa ungdomar som fortfarande har förmågan att tänka själv smiley