Letar burar till nya bilen, har hittat en som jag hoppas är kvar – väntar svar från säljaren!

Kollar vad som gäller vid transport av hund på Jordbruksverkets sida & konstaterar att nog 99,9% av alla brukshundar i Sverige som åker i bur nog gör så olagligt.

Kraven för längd och bredd är det nog en del som uppfyller men kravet på höjden går ju inte att uppfylla i en vanlig kombi?! Mätte Ivars hjässa, och han är ju en *liten* hund jämfört med många *brukshundar* – och den var ca 83cm då han står normalt. Jöztas hjässa hamnar på nästan 90cm då han står normalt. Maxhöjden på bur som går i Outbacken är ca 75 cm smiley I Forestern får man in en bur med maxhöjd ca 83cm så den vore *nästan* laglig – OM man får tag på en sån bur vill säga!!

Vad är det för mening att ha dessa regler som nästan ingen med en normalstor brukshund kan uppfylla? Inte ens polisen lyckas ju transportera sina hundar enligt gällande lag eftersom de väl har V70 som tjänstebil och enligt Volvos hemsida är öppningen 72,5 cm så det är ju maxhöjd på bur som går in i den. Finns det någon schäfer som har sån låg hjässa när den står normalt?