//www.youtube-nocookie.com/embed/R_8KGzshdesÄnnu en *varm* dag till ända smiley

Idag blev det träning på kvällen. Trots det var det 30 plusgrader när jag gick ut spåren smiley Ivar fick bekänna färg lite och fick ett *långt* spår för ovanlighetens skull, normalt kör jag bara spår på 6-800 m men idag blev det nästan 2000 m! Måste ju kolla så han *orkar* lite längre oxå, spårade kalas förutom att han gick över första vinkeln och bytte till nåt annat spår tror jag smiley när jag märkte att han gått över vinkeln med råge (korsat en stig som jag inte gått över), så frågade jag honom vad “sjutton han sysslade med?” – och då vände han tillbax till *mitt* spår smiley Hmmm, undrar varför han bytte så där?! Känns ju lite instabilt omss …..

Jözta fick 2 spår på ca 200m styck. Kort liggtid idag för honom som han inte brukar fixa särskilt bra. Hårda spår eller spår med lång liggtid fixar han hur bra som helst, *färska* spår (mindre än 1,5 timme liggtid) blir han fladdrig och slarvig på vanligtvis. MEN idag gick han kanon, 1a spåret ca 55min bara och han spårade kalas, spår nr 2 ca 1 tim 10 min och spårade lika fint – det är nästan så att jag tror att det *kommer* att funka att tävla med honom smiley Jag har ju misströstat när det gäller tävlingar med min lilla ferdinand mtp hur han är. Hela förra året var han ointresserad av allt annat än att äta blåbär typ, försökte jag få honom att spåra så åt han blåbär, tränade vi sök så åt han blåbär. Vilken enorm utveckling på honon om man ser hur han spårar/söker nu för tiden smiley Idag t ex såg jag de finaste blåbären när jag spårade med honom och underbara Jözta bara fokuserade på spåret!! Började lipa såklart när jag gick där bak i linan, blev så himla glad när jag studerade honom när han spårade – underbara huliganunge!! Vilket underbar fokus och härlig energi han hade, trots intensiteten så har han huvudet *med* sig hela tiden. *Rävhoppade* på alla pinnar, dom älskar han!!

Agnes fick bara leta godis idag & det tror jag hon var nöjd med!

Efter spåren åkte vi direkt & badade – så härligt för dom att få kyla ner hela kroppen!!

Till slut så stannade vi på klubben på hemvägen för att köra lite lydnad oxå, lika bra att passa på när vi ändå är på G sas. Ivar fick öva på fritt följ och stadgemomenten, kör inga springmoment med honom överhuvudtaget pga att jag inte vill att han ska gå *sönder*. Efter att han sprang ihop med Jözta för några helger sen var han *stel* i höger fram så sen dess har han bara fått tagit det lugnt. Inget uppletande, inga apporteringar/inkallningar/hopp osv utan bara lugn träning och än så länge ser det bra ut!!

Jözta övade på fritt följ, framåtsändande, läggande under gång, sitt-stanna-kvar, platsliggning & hopp – fan vad bra det känns med honom nu!! Tänkte häromdagen på att Ivar hade redan gjort appellen när han var i den ålder som Jözta är nu & att det känns mil bort med Jözta mtp hans omogenhet … MEN efter idag känns det inte *omöjligt* att kanske göra appellen till våren med honom smiley
Avslutade kvällen med att köra agility med Agnes och hon var helt *galen*, hon var hungrig så då funkar det kalas att träna med henne smiley