Klockren ledare i AB i dag av Fredrik Virtanen. Några citat från Fredrik nedan:

Livet är det som pågår mellan statusuppdateringarna på Facebook. Alla morgnar när jag bara vill ligga kvar i sängen tills det blir sommar eller jag dör.

Så sant! Livet är särskilt hårt denna mörka tid då det känns som att leva i en kolkällare, tänk om man fick vara ledig denna årstid så man fick se åtminstone en liten del av det korta dagsljus som nu är!

I stället har vi ett samhälle där den som har tid att leva inte har råd – och den som har råd att ­leva inte har tid.

Precis! Vi som jobbar får mer och mer pengar, men vi har ingen tid att göra av med pengarna. När ska vi som jobbar *hinna* leva? De som inte jobbar får mindre och mindre pengar, när ska de *kunna* leva?

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article16297452.ab

Varför kan inte *alla* jobba 6 timmar istället så att vi som idag jobbar ihjäl oss oxå får lite fritid?! Och de som idag inte jobbar får lite pengar oxå?!

Jag hoppas fortfarande på ett regeringsskifte och jag hoppas på att friåret kommer tillbaka. Jag kommer i så fall stå först i kön för att skriva på för ett års ledighet! Och jag kommer att stå i denna kö vart 3:e år (om det blir samma regler som förut att man måste jobba heltid i 2 år för att få söka). Är så sjukt j-vla trött på att jobba, jag har nog världens bästa jobb och arbetskamrater men att jobba heltid i så här många år (drygt 30) med endast 11 månaders uppehåll (friåret jag hade när Ivar var liten) sliter enormt på mitt psyke. Jag vill få tid att *hinna* med min fritid!

Så vi biter ihop. Vi biter ihop tills vi dör i förtid av stressrelaterade hjärtsjukdomar med en sista salig tanke, ”jag hade ­åtminstone ett jobb”.

I’m too old for this shit smiley