Trotsade efterdyningarna av Sven idag och drog till skogs för lite sökövningar trots oplogade skogsvägar smiley Vi var bara 3 st, 2 subaru åkte före och spårade åt den 3e bilen smiley

Körde systemövningar idag, Jözta supermotiverad som vanligt. Shit vad roligt han tycker det är!! Tyvärr skadade han sig igen, haltade på vänster fram när vi var klar & nu är han jättehalt verkligen smiley
Trots att jag använder så lite retningar som möjligt vid inlärning av söket, kör t ex inte med synretning som jag vet många gör, så blir mina hundar alltid så himla motiverade och springer så fort som deras ben bär dom. Varför blir det så här? Har jag tillgång till *för* bra figuranter? är belöningarna *för* bra? eller vad beror det på?

När Jözta började med söket förra hösten så åt han mycket hellre blåbär än letade efter figuranten – inte så konstigt mtp att han inte har någon nyfikenhet överhuvudtaget naturligt och är helt ointresserad av människor dessutom, nu står han på bakbenen och skriker innan vi kommer igång så fort han förstår att det är sök på gång smiley Sen springer han som en j-vla dåre i rutan, han springer ut och markerar på några få sekunder – helst skulle jag vilja att han hade ett bättre *arbetstempo* och kanske tog 20-25 sek per slag och inte som nu max 10 sek innan han är tillbaka med rullen.

När jag lär in sökarbete på mina hundar så börjar jag med *nosen* på hunden; börjar med att placera ut en dold figurant på fullt djup, tar sen hunden i koppel och går ut i rutan och vindar in figuranten viskar “sök” när jag ser att hunden *har* figuranten, går en båge tillbaka till stigen och ställer mig mitt för figuranten där, påminner hunden om “sök” och så skickar jag. Jag gillar det här sättet för dels jobbar hunden från början med nosen då inga synretningar förekommer och dels är det en lugn metod iom att dom inte bara *springer* som dom gör om man tränar med synretningar, och sen får man raka skick på *köpet*. Går och vindar gör jag *länge* så vi har en bra grund, har nog *grundat* Jözta med vindövningar i ca 10 mån gissar jag.

Jag ska ju igång nu snart med tomskicksträningen med Jözta, kanske att motivationen går nere lite hos honom då när det inte blir figge-träff på varje skick?! Eller ska jag ändra på belöningen och köra med godis istället för kamp hos figgarna?! Problemet är att jag tycker det är så träligt att träna med godis smiley Dessutom kommer jag aldrig ihåg att köpa godis, kampgrejer har jag ju alltid med mig lixom.

Stackars, stackars Jözta – lider med honom när jag ser hur ont han har smiley Nu har jag lindat in honom i 2 back-on-track-täcken, får se hur han är i morgon. Är han fortfarande dålig på måndag så får jag försöka komma till Erik med honom.