//www.youtube-nocookie.com/embed/9ckv6-yhnIY
Det här är Jöztas sång. Fantastiska fina lilla hunden med det stora hjärtat som ibland ställer till det för sig, men som aldrig någonsin menar illa smiley
but I’m just a soul whose intentions are good
oh, lord please don’t let me be misunderstood

Denna första söndag i den sista vintermånaden för denna säsong bjuder på 1 plusgrad, så härligt!! Den eländiga snön har sjunkit ihop en del pga *värmen* men det var ganska tungt att gå ut spåren idag jämfört med den fluffiga snö som varit hittills, men det tar jag så gärna bara en del av den snöar bort smiley
Blev så inspirerad pga det härliga tö-vädret så jag tränade t o m lydnad med Ivar i morse efter första rundan. Ojojoj vad het han är nu smiley Det är ju väntat mtp den långa *vilan* som han haft från lydnadsträning, tror jag tränat lydnad med honom 2 gånger på de senaste 2 månaderna. Jag älskar Ivars attityd i fria följet, lyckades tom få honom i ett bra arbetsläge efter ett tag. Massor med häftiga belöningar ger resultat snabbt! Efter ca 10 min där jag lekte ca 8 min och gick fritt följ 2 min (uppdelat på många sekvenser på 1-10 sek) så kunde vi köra på med ett helt program där han bara trampade på bredvid mig, som en liten dressyrhäst precis som jag vill ha det.

Det ska bil spännande att se om Jözta har kvar sin härliga attityd efter den långa vilan från träning. Jag var (är) supernöjd med Jöztas attityd i fria följet och blir jätteglad när jag tränar med honom (oxå). Jag tycker det är viktigt hur hunden känner sig under fria följet både i *skallen* men även hur det känns i muskelminnet. Fritt följ ska dom ju gå i många år och det finns med i många moment så hundens känsla/minne för momentet måste vara bra från början, det är i alla fall lättare då inbillar jag mig. Sen har jag inget behov av att ha 10 på det i appellen, med åren så *stramas* det upp och hunden är inte lika yvig i sina rörelser utan går mer i *form* och arbetar under sig & därmed bättre betygsmässigt.

Fritt följ är nog mitt favoritmoment när det gäller hund (tillsammans med framåtsändande), moment som kräver *massor* av tid för att få till – så himla kul. Mina hundar älskar att gå fritt följ med mami & precis så vill jag att det ska kännas.