<!–
WriteFlash('’);
//–>

Något att begrunda när du njuter av din köttbit:

http://latinamerikagrupperna.se/sv/mer-kott-och-soja-mindre-regnskog

För att få stopp på detta kan man bojkotta Lantmännen och Svenska Foder, som importerar en huvuddel av de 385 000 TON sojaprodukter som importeras varje år. Det är ett enormt slöseri med energi/protein att mata djur med soja för att sen äta djuret. Ät sojan direkt istället så går det endast åt 10% så mycket soja för samma energivärde, en enkel ekvation och skulle direkt göra stora skillnader för allas vår moder jord.

Det enda (nästan) försvarbara köttköpet är väl svenskt naturbeteskött om man måste äta kött! Och då från får/lamm som väl släpper ut lite mindre metan än nötboskap.

10 000 ton kött importeras till Sverige från t ex Brasilien varje år, vem köper detta kött? Hur sover dessa konsumenter om nätterna med vetskap om att man bidrar till skövling av regnskog, slavlika förhållanden för de som jobbar i den brasilianska köttindustrin där deras grundläggande mänskliga rättigheter kränks dagligen, hur djurskyddet ser ut kan jag inte ens tänka på. Vet bara att t ex tjurar kastreras utan bedövning med en tång – då kan man ju föreställa sig hur resten av hanteringen går till smiley