Ut med det gamla och in med det nya, nu är det bara att köra ett år till lixom smiley

2014 visade sig bli vårt “annus horribilus” med facit i hand, 2015 borde ju bara kunna bli bättre.

Hela året har präglats av oron över Jözta. Ända sen december 2013 har det malt i min skalle om han skulle kunna komma tillbaka till ett fullgott bruksliv. Något annat alternativ finns ju inte för den här typen av hund, att tävla är inget måste men ett fritt liv utan koppel och iaf med minst spåraktivering måste han kunna ha. OCH nu är vi där och kan, åtminstone så länge, släppa den oron – skönt!!

Året började inget vidare för mig faktiskt, eller så gjorde de det – beror lite på hur man ser på saker och ting. Jag lever ju med tron om att allt ändå har nån sorts mening.

Började dagen i spårskogen med dogzen, hur härligt som helst att vara ute tidigt i min vinter-skog och gå ut spår i 3 plusgrader!! Gick en rejäl runda med dom medans spåren fick ligga till sig.

Åkte in till stan strax före lunch och blir då, vid ett av trafiklysena, påkörd av en bil som kom bakom oss i samma fil. Körde rätt in i våran bil, utan att bromsa öht kändes det som. Hundarna ok som tur var!! Gubben som kliver ur bilen ger inte ett *nyktert* intryck.

Jag ber honom leta efter en skadeanmälansblankett och ger sken av att göra samma sak i min bil, det jag gör istället är såklart att ringa polisen. Sen ber jag mannen sätta sig i sin bil och vänta medan jag skriver en beskrivning över händelseförloppet. Han har bråttom att komma iväg från platsen men jag lyckas hålla kvar honom genom att säga att han måste skriva under när jag skrivit klart. Som tur är så kommer polisen efter vad som känns en evighet. Mycket märkligt att det ska ta så lång tid, stan är ju liten smiley

Han blåste såklart positivt och blev omhändertagen som tur var. Trist att bilen är kaputt, ännu en gång! 3e gången bilen blir påkörd på 18 mån, verkar som bilen är *jinxad* (vad säger man på svenska?!). Ska se om jag kanske ska byta in den efter lagningen, och köpa en annan (Subaru såklart smiley). MEN det är trots allt bara en bil, så skönt att inga människor kom till skada. Han hade ju lika gärna kunna mejat ner folk på ett övergångsställe och då hade ju utgången blivit mycket, mycket värre.

Gubben var känd av polisen, hade redan blivit av med körkortet så nu är han misstänkt (?) för rattfylleri och grov olovlig körning. Hoppas han får ett långt fängelsestraff, men även tar emot *hjälp* för en sån där människa med detta beteende ska inte få röra sig fritt i samhället smiley


översta bilden: min underbara huliganunge som valp
nedersta bilderna: min trasiga bil