//www.youtube-nocookie.com/embed/dVtkZGsEzhsFör något år sedan fick *Svensson* reda på det som *vi* som intresserar oss för djurrätt känt till i årtionden, nämligen att det dun som finns i Svenssons jackor och täcken kommer från levande fåglar. Dunet rycks alltså från levande fåglar, och flera gånger under fågelns livslängd.

Det är helt obegripligt att det fortfarande säljs duntäcken och -jackor. HELT OBEGRIPLIGT att folk inte bryr sig mer än så.

Att tro att det här har upphört för att någon kines *intygar* att det är så, är verkligen att göra det lätt för sig. Det är lika naivt som att köpa eko-krav-ägg och tro att de djuren har det bra. Herregud, vad har folk hjärnan till?

Våga gå din egen väg och tänk själv, var inte ett får i fårskocken och gör precis som alla andra får!! Visst det *blåser* ibland när man inte gör/är som alla andra får i skocken, men herregud det är ingen som kommer att dö för att man vågar vara annorlunda smiley

Som tur är så finns det KARMA och de som bidrar till detta djurplågeri genom att köpa/använda dunprodukter får nog sin karma vad det lider smiley

http://gentleworld.org/how-down-feathers-are-collected/