https://www.youtube-nocookie.com/embed/NwHebesKw0MMåndag igen efter en hektisk helg. Vilodag idag för dogzen, skönt! Jag går bara 3-4 korta rundor med dom på vilodagar och resterande tid får de ha tråkigt. De får naturligtvis massor av bra mat eftersom det är i vila kroppen bygger.

Helgen har varit fylld av hundträning. Ångest. Ångest pga att jag lämnade in min bil idag och ska ha hyrbil i 3 veckor. SUCK. Vilken uppladdning till tävling smiley Det är ju nu jag skulle behöva åka på massor av hundträning. Nåväl, det blir mycket träning hemma och den träningen är inte heller att förakta. När det gäller lydnaden så är jag *van* att lära in i princip alla delar i alla moment hemma i *köket*.

Grundträning. Den viktigaste träningen av allt. Jag tror inte det lönar sig att fuska/stressa fram resultat/utförande, iaf inte med den hundtyp jag gillar.

Att stressa/slarva är synonymt med ljud på den hundtyp jag gillar och det GILLAR jag inte. Just därför är jag petig/noggrann. Det finns dom som tycker jag är perfektionist & kanske jag är det – men inte av den anledningen många tror. Jag vill att mina hundar ska vara trygga med vad de ska göra och det gäller alla delar i alla moment & dessa kan man med fördel träna in var för sig innan man sätter ihop allt till respektive moment.

Grund-/delträning av moment utgör den mesta träningstiden för mig, sen sätter jag även ihop hela moment och även hela program i en lång kedja. MEN grundträningen är den vi kör mest som sagt. Mycket handlar det om tid tror jag. Om jag skulle träna så mycket som jag tror mina hundar *behöver* för bästa utförande så skulle jag inte ha tid att jobba.

Jag är grymt avundsjuk på alla människor som slipper jobba, de som klarar sig ekonomiskt utan att jobba. JAG skulle inte klara det eftersom för mig är *frihet* viktigast av allt, och en del av friheten är att kunna dra iväg vart man vill lixom. Det går ju inte om man inte har råd att tanka t ex. SÅ jag får finna mig i att ha begränsat med tid för hundträning.

Samtidigt så tror jag att det är det jag kommer att ångra om jag skulle få frågan i slutet; “är det något du ångrar” = “JA, jag ägnade alldeles för mycket tid åt att jobba” kommer nog mitt svar bli tyvärr smiley

Filmen: vad rejält med *grundträning” & kopiösa mängder belöning kan leda till smiley