Klimatmötet i Paris. Vad har de olika länderna lovat? Läs här:
http://www.svd.se/det-lovar-landerna-infor-paris#sida-1

Jag tror det är naivt att tro att någon förändring kommer att komma av detta möte. Inget har blivit bättre efter Kyoto så varför skulle någon ändring ske nu?

Kinas utsläpp ska fortsätta öka till 2030 enligt deras egna utsagor.

Kina leder utsläppsligan, USA är god 2a. JA Kina har gått om USA! Ingen ska nog tro att någon ska *tala om* för dessa vad dom ska göra och inte.

Här kommer lite av mina fördomar: Folk i Kina, Japan och USA är nog de mest ointelligenta människor som finns i världen. De verkar ha oerhört svårt att förstå sambanden mellan sitt egna agerande och ev problem det leder till. Gäller inte bara utsläpp såklart! Ska bli intressant att se om dessa öht går med på en överenskommelse. Kina och USA stod väl utanför Kyoto-avtalet och Japan levde inte upp till det.

Så nej, tyvärr loppet är nog kört för moder jord. Det finns en väldigt enkel lösning som skulle bromsa uppvärmningen direkt, men den kommer inte att vara på agendan öht som vanligt!

Det finns ett engelsk talesätt som med lite fantasi kan passa in här, ja säg när det inte finns ett engelskt talesätt som passar smiley

“If you can’t beat them, join them” mao Om man inte lyckas vinna över/övertala de oliktänkande/agerande, anslut till dom” – alltså om dina motståndare är starkare än du, kan det (ibland?) vara bättre att ansluta till dom.

Men nej, jag kommer inte ansluta mig till fårskocken och börja äta kött smiley

På sätt och vis *ansluter* jag mig iom att jag älskar global uppvärmning, allt som gör att vi slipper snöeländet är ju BRA! På längre sikt dock så leder det ju till jordens undergång men det kanske man inte behöver bry sig om iom att det kanske är >100 år bort?!

Kanske lika bra att göra som världens alla ledare och stoppa huvudet i sanden så länge och njuta av uppvärmningen så länge man går på jorden smiley