350 mil på 6 dagar.

Vilken resa vi gjorde fram och tillbaka till Tjeckien.

Åkte hemifrån onsdag morgon (4/5), lämnade av Ivar och Agnes hos Annika i Marma där de skulle vara under tiden vi andra var på resande fot.

E4:an ner till Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingör, från H-ör ner till Gedser där vi tog färjan över till Rostock. Körde genom Tyskland förbi Berlin och Dresden och in i Tjeckien. Genom Prag för att till slut hamna i Kolin torsdag morgon.

(Enligt google är kortaste vägen till Tyskland/Tjeckien att köra över Öresundsbron och sen ner till Gedser, men jag är livrädd för långa broar så vi tog färjan från Helsingborg till Helsingör istället och körde till Gedser därifrån – tror inte det blev ens någon km längre smiley Det går även färja från Trelleborg men då blir restiden mycket längre eftersom det blir en omväg att åka den rutten)

Tjeckien är verkligen ett jättefint land! Enda negativa är väl att det är dåligt med vägskyltar, eller så är det så att vi är bortskämda här i Sverige med att det alltid är välskyltat när man ska nånstans smiley

Jag miljötränar i princip aldrig mina hundar, de är vana att vara i skogen och på brukshundklubbar. Skogen och brukshundklubbar runt om i vårt land är ju där vi vistas så det räcker för mig att dom funkar i dessa miljöer. Trots det så har det gått jättebra att resa med Jözta.

På fredagen var vi i Prag och turistade på dagen och Jözta tog miljonstaden med ro. Det var rejält trångt och folk överallt men han hade inga problem i den miljön trots att den är helt okänd för honom. Själva tävlingsplatsen var ju sån miljö som han är van vid, men han är inte van att det är så där mycket folk och hundar som det är på ett mästerskap. Han är heller inte van vid högtalare osv, men det var inget som han tyckte var särskilt konstigt utan han var precis som vanligt.

Det enda konstiga var den branta trappen när vi skulle upp från bildäck till passagerardäcken på färjan, det var lixom *öppet* mellan trappstegen så där *bromsade* han en del så jag fick dra honom upp smiley Nerför dessa trappor var det inga problem! Ena trappen på hotellet gillade han inte nerför, tror det var fönstret som var halvvägs som störde honom.

Sen är han ju kung på att åka bil min underbara huliganunge, 18 timmar i bil på vägen ner och lika många hem med endast några korta raster och han märks inte av i bilen smiley

Några bilder från Kolin:


Några bilder från Prag:


Några bilder på den tjeckiska landsbygden (tagna från bilen):

Fina och kloka huliganunge som passade på att vila så fort vi kom upp på hotellrummet på eftermiddagarna/kvällarna: